P4 KRONOBERG GRANSKAR

Företag fick mystiska pengar – afrikansk fotbollsstjärna klev in som vd

2:06 min

Över 100 000 kronor swishades iväg från Växjö Uniteds frontperson Abdi Elmis personliga konkurs. Pengarna hamnade i ett företag som för tre veckor sedan fick en afrikansk fotbollsstjärna som ny vd.

Företaget heter Bulk & Burn AB och är ett bolag med skatteskulder, som har drivits av Abdi Elmi och av personer som också har en nära koppling till Växjö United. Det är till det här företaget som Abdi Elmi, framför näsan på konkursförvaltaren, swishar iväg 100 000 kronor från konkursboet.

Företaget har på kort tid bytt vd flera gånger och så sent som för tre veckor sedan – så trädde det in en afrikansk fotbollsstjärna som VD.

Det handlar om 21-årige Moses Waiswa, som sedan två år tillbaka spelar i den ugandiska ligan – och är i Abu Dhabi med det ugandiska landslaget vid tidpunkten som han utses till vd.

Men i själva verket heter Moses, Kamaliza Mahad Ndhodi. Han har spelat i Växjö United och har bott hemma hos Abdi Elmi mellan att han var 16 och 18 år.

Ingeli Gräns var god man åt Kamaliza i Växjö när han bodde här.

– Jag har väldigt svårt att tro att han skulle sitta i sådana här styrelser. Det tror jag faktiskt inte. Då kan jag tänka mig att man har använt hans namn på något sätt.

Men till P4 Kronoberg svarar Kamaliza att det stämmer att han är vdi Bulk & Burn. När vi sedan frågar varför en ugandisk fotbollsstjärna engagerar sig i företag i Växjö – så väljer han att avsluta samtalet och säger att han ska "undersöka själv".

P4 Kronoberg har också sökt Abdi Elmi.