Rosengård

Ny explosion i Malmö i natt

2:03 min

Under natten till onsdagen har det inträffat ytterligare en sprängning i Malmö. Explosionen skedde vid entrén till ett flerfamiljshus i stadsdelen Rosengård strax efter klockan 01.

SOS larmades om händelsen klockan 01.16, sedan flera hört smällen. Bilder från platsen visar på skador på fönster och på entrédörren.

– Räddningstjänsten har avslutat sin insats, det var lugnt på platsen men många människor. Det är ingen skadad och ingen brand, säger Nina Janowicz vid SOS Alarm.

De senaste dagarna har det inträffat flera händelser i Malmö. Natten till i tisdagen skakades staden av två sprängningar, en utanför en trappuppgång i stadsdelen Rosengård och en utanför en restaurang i de centrala delarna av staden.

Under natten till onsdagen, strax efter klockan 01, har någonting återigen exploderat i Rosengård. Även den här gången utanför ett flerfamiljshus.

– Vi fick ett stort antal uppringare in till oss om en hög smäll. Till slut fick vi ett samtal från platsen om att det hade varit där, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen Region Syd.

Hur såg det ut där på platsen?

– Då var entrén till fastigheten söndersprängd.

Inga skador på människor har rapporterats och ingen brand uppstod efter den sprängningen, men bilder från platsen visar på skador på fönster och på entrédörren.

Men polisen uppger att de nu har gripit en person misstänkt för restaurangsprängningen natten mot tisdagen. Men den vill inte avslöja någonting, mer än att man kunnat göra ett gripande genom sin kartläggning av de kriminella nätverken i Malmö.

När det gäller nattens nya sprängning i Rosengård är det än så länge för tidigt att säga om det finns några samband med de tidigare explosionerna i stan, säger vakthavande befäl vid polisen Tommy Bengtsson.

– Nej, det kan jag inte säga att det finns. Det går inte heller att utesluta, så klart.

Hur jobbar polisen nu med det här. Nu har man ju tre sprängningar bara de senaste dagarna?

– Vi jobbar ju utredningsmässigt med varje sprängning, och sen kommer naturligtvis polisområdet titta vidare på detta, med tanke på antalet.

Och jobba vidare, om man kan se något samband?

– Ja, absolut, säger Tommy Bengtsson.