P4 NÄSTA STOCKHOLM

2019: SOFIAA är årets vinnare av P4 Nästa Stockholm

2:02 min

På fredagen sändes vårens sista Musikplats med finalen i P4 Nästa Stockholm och vann gjorde SOFIAA med låten Andas. Superproducenten Jörgen Elofsson satt i juryn och hyllade segraren.

Lyssna på hela sändningen längre ner i artikeln

Det var ett fullsatt Studio 4 som mötte finalisterna i P4 Nästa Stockholm 2019. Och publiken jublade åt artisterna som gjorde sina låtar live i direktsändning.

Efter att både juryns och publikens röster räknats visade det sig att Sofia Sjöö, som går under artistnamnet SOFIAA, vann med låten Andas.

– Wow, det är jättekul! Jag är jätteglad. Tack snälla, sade hon på scen.

SOFIAA går nu vidare till kvalet till den stora Sverige-finalen som avgörs den 24 augusti i Linköping. Lyckas hon ta sig vidare dit har hon chans att vinna en plats i P4:s spellistor och hon kan även kamma hem en direktbiljett till Melodifestivalen 2020.

– Rätt låt vann, sade Jörgen Elofsson som satt i juryn. Han är en av Sveriges mest framgångsrika låtskrivare någonsin med hits bakom sig till bland andra Britney Spears, Celine Dion och Kelly Clarkson.

– Den är välskriven. Refrängen landar fantastiskt snyggt, sade han.

I juryn satt också artisten Anna Bergendahl (som bjöd på ett eget liveframträdande i mellanakten) liksom fjolårsvinnarna The Lovers Of Valdaro som avslutade hela showen med en halvtimmes musikplatskonsert.