Sverige klart för åttondelsfinal – storseger mot Thailand

1:25 min

Sverige körde över Thailand 5-1 i den andra gruppspelsmatchen efter bland annat ett drömmål av Fridolina Rolfö. Därmed har det svenska landslaget säkrat en plats i åttondelsfinal.

Det blev aldrig nervöst för svensk del när Linda Sembrant nickade in 1-0 redan efter fem minuters spel. Kosovare Asllani satte sitt andra mål för turneringen när hon höll sig framme på retur och prickade in 2-0.

Matchen snyggaste mål stod Fridolina Rolfö för. Den svenska anfallaren fick iväg en riktig kanon från distans och bollen borrade sig upp i krysset för 3-0.

– Det var väldigt skönt att få göra ett mål, jag fick en bra träff på bollen och den gick in, säger Rolfö till Radiosporten.

I den andra halvleken gick matchen i stå men med tio minuter kvar att spela kunde Lina Hurtig nicka in det svenska 4-0-målet innan Kanjana Sungngoen tröstmålade för Thailand.

Elin Rubensson fastställde slutresultatet 5-1 från straffpunkten med matchens sista spark.

I och med segern är Sverige klart för åttondelsfinal men för att vinna gruppen – och därmed få ett enklare motstånd i åttondelen – krävs det seger mot USA i den sista gruppspelsmatchen. Orsaken är USA:s överlägsna målskillnad i och med den rekordstora 13-0-segern mot just Thailand.

– Nu fokuserar vi på nästa match mot USA som handlar om gruppsegern. Vi vill vinna den matchen också, säger Asllani.

Hör intervjuer med flera av de svenska spelarna nedan.