STORBRITANNIEN

Johnson mot Hunt i kampen om att efterträda May

1:29 min

Miljöminister Michael Gove är utslagen ur kampen om partiledarskapet för Konservativa partiet i Storbritannien. Det står klart efter den andra av två interna partiomröstningar under dagen.

Det blir de två stora förhandsfavoriterna som kommer ställas emot varandra i den avgörande duellen om vem som ska bli ny partiledare och premiärminister. Jeremy Hunt och Boris Johnson ska de kommande veckorna resa runt till 16 platser i Storbritannien för att försöka vinna partimedlemmarnas röster.

Hittills är det bara Toryledamöterna i underhuset som fått rösta men i finalen är det omkring 160 000 partimedlemmar som avgör. Boris Johnson har varit överlägsen i alla omröstningar som hållits hittills och han är klar favorit att besegra Hunt även när medlemmarna bestämmer. Ett resultat väntas senast i slutet på juli.

För Michael Gove som slogs ut i dag var det en stor besvikelse. Gove var en stark kandidat men det är oklart hur mycket han skadats av ett avslöjande om att han tagit kokain för 25 år sedan. Det avslöjandet kom precis innan valet drog igång.