Semestertips

Resmål för vetenskapligt intresserade

Det finns mycket spännande att se och göra under semestern för den vetenskapligt intresserade. Vetenskapsradion har tips om resmål, men också om hur du grillar miljösmart.

Kärnkraft, vulkaner och skelett - semestertips för vetenskapligt nyfikna

Vetandets värld från 2019

Semestertiderna är här och för dig som vill ha en naturvetenskaplig touch på din sommar, har vi de bästa tipsen. Vi vet vilka skelett man inte ska missa, och var man kan se ett pågående vulkanutbrott.

Kossornas planet längtar till Italien – trots allt

Kossornas planet från 2018

Kossornas planet åker till Italien och tar reda på varför så många unga utbildade flyr landet. Vi hör också om Kristina Kappelins kärlek till det röriga vackra landet som hon nu är lite orolig för. Och om Romarrikets fall.

Så åker du på semester utan att flyga

Kossornas planet från 2018

Vi testar att åka på semester utan att flyga. Bland annat med tåg – men också i fantasin.

Alla vill resa men ingen vill vara turist

Kossornas planet från 2017

Kossornas planet handlar idag om resande och turism. Hör om de allra första turisterna och hur morbidturismen slår mynt av vårt sug efter död och olyckor.

Landet som naturen sliter i stycken

Kossornas planet från 2017

Vi besöker Island – landet som ständigt klyvs i två delar, och där risken för jordbävning och vulkanutbrott närmast ingår i väderleksrapporten.

Kossornas planet reser till London – med världens äldsta dimma, tunnelbana och telefonkiosker

Kossornas planet från 2016

I säsongens första program åker vi till London – staden som länge var världens centrum och som är ett av svenskarnas populäraste resmål.

Gott vid grillen med rent miljösamvete

Klotet från 2018

På sommaren samlas vi gärna kring grillen. Men är det miljömässigt okej att lägga kött på grillen? Och vilka grönsaker är bäst med tanke på miljö och klimat?