Fem års fängelse för valprån

1:12 min

Kristianstads tingsrätt dömer en 27-årig man till fem års fängelse för ett synnerligen rått rån av sex hundvalpar från en kennel i Önnestad utanför Kristianstad den 9 januari 2019.

Den 27-årige mannens DNA har påträffats på ett buntband, som legat på golvet i hundstallet och han har sent på natten före rånet kört till Kristianstad. Innan rånet hade han lagt ut en annons på blocket om försäljning av hundvalpar och sedan har han sålt stulna hundvalpar till olika personer.

Den 34-årige mannen har åkt med 27-åringen till Kristianstad före rånet och efter rånet har han sålt och förvarat hundvalpar. Utredningen talar därför för att han varit inblandad i rånet men det finns inget som knyter honom till platsen där rånet ägde rum. Han frikänns därför från åtalet för grovt rån men döms till böter för några andra brott.

Eivor Nilsson som utsattes för det grova rånet tilldöms skadestånd på 50 000 kronor och skadestånd får även tre personer som köpt de stulna hundarna.

Rånet ses som särskilt rått, enligt rådmannen Ulf Ahlström. Han säger att kvinnan kände dödsångest när hon blev misshandlad. Efteråt satte männen silvertejp över hennes mun, och tejpade ihop hennes händer och fötter innan de gav sig av med hennes sex golden retriever-valpar.