Berntzon ledde Dackarna till finalrevansch

1:07 min

Dackarna tog en viktig seger när Smederna bortabesegrades i SM-finalreprisen. Oliver Berntzon var högst delaktig i 55-35-segern.

Oliver Berntzon vann fyra av fem heat när hans Dackarna tog liten revansch – och viktiga poäng – när Målillalaget bortaslog det regerande mästarlaget Smederna i Eskilstuna med 55-35 i SM-finalreprisen.

– Dackarna är helt otroliga på förstavarvet den här kvällen. De är helt klart bättre från startlinjen, refererade Johan Bengts i slutet av matchen i Sportextra.

Dackarna tog efter storsegern även hem bonuspoängen (Smederna vann första mötet med åtta poäng att jämföra med Dackarnas 20-poängseger under torsdagskvällen) – och avgick därmed med tre poäng från Eskilstuna.

Bortalaget tog hela sju femettor under kvällen och elva heatsegrar.

– Vi har haft det riktigt, riktigt tungt men har vänt det på slutet. Vi visste att det skulle bli tufft att ta bonuspoängen. Det finns inga ord för vår prestation – det är skitbra, säger Dackarnas Oliver Berntzon, som körde in 14 poäng under kvällen.

Dackarna tog sig i och med segern förbi Smederna i tabellen, upp på fjärde plats. Regerande mästarlaget Smederna står på plats sex.

I torsdagskvällens andra match bortavann Västervik med 47-43 i Gislaved mot Lejonen.