
Mästerkock Agnes lagar thaisallad med jordnötssås
Agnes Fredriksson vann Sveriges yngsta mästerkock 2019. I sommar lagar hon sina bästa picknickrecept i radion varje fredag.
Thaisallad med jordnötssås
4 portioner
Sås:
4 msk jordnötssmör
3 msk sweet chilisås
1 dl vatten
1 lime, skal och saft
Blanda allt och smaka av. Späd eventuellt ut med mer vatten för att få rätt konsistens.
Koka risnudlar och spola av i kallt vatten. Ställ åt sidan och låt svalna.
Sallad:
1 pak choi
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
2 vitlöksklyftor
Marinad:
2 msk soja
2 tsk sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
Saft från en lime
Marinera grönsakerna i fem minuter och stek sedan med marinaden i neutral olja tillsammans med 2 ägg som kläcks i. Stek tills grönsaksblandningen blir lite mjuk och får färg.
Låt svalna och blanda ihop med nudlarna. Häll upp i glasburkar och häll på såsen.
/ Agnes Fredriksson