PICKNICKRECEPT

Agnes söta picknickmousse på burk

Sveriges yngsta mästerkock, Agnes Fredriksson, bjuder på sina bästa picknickrecept hela sommaren. Dagens recept är en smarrig dessert på burk.

Agnes söta mousse

2 dl créme fraiche
100 g vit choklad
6 st digestive kex
2 msk lemoncurd
2 tsk vaniljsocker
Bär, t.ex. blåbär och jordgubbar

Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad, ställ åt sidan och låt den svalna.

Vispa créme fraiche med elvisp tills den blir fast i konsistensen, tillsätt vaniljsocker.

Dela upp créme fraiche vispet i två skålar, blanda med lemoncurd i den ena skålen. Blanda med den svala smälta choklade i den andra skålen.

Krossa kexen i en mortel till smulor. Tag en burk och täck botten med smulorna och fyll upp till ungefär en cm.

Fyll på med en av fyllningarna, gör fyra burkar, två av varje smak. Skär bären i mindre bitar och dekorera varje burk på toppen.

Sätt på locket och packa ner i kylväskan redo för picknick!

/Agnes