Efter protesterna

Ytterligare demonstranter gripna i Hongkong

1:36 min

Polisen i Hong Kong har under natten gripit ytterligare 13 personer, som misstänks för inblandning i måndagens våldsamma demonstrationer.

Den här gruppen ska ha gripits för sin inblandning i sammanstötningarna med polisen på morgonen, innan man bröt sig in i parlamentsbyggnaden. Den yngsta ska enligt uppgifter till Sveriges Radio bara vara 14 år.

Polisens jakt på de som var inblandade i måndagens våldsamma protestaktioner i Hongkong, fortsätter. Parlamentsbyggnadens fem nedersta våningar är fortfarande klassificerad som en brottsplats, där kriminaltekniker tålmodigt samlar in fingeravtryck och DNA.

Demonstranterna kom inte längre eftersom det krävdes passerkort till hissarna.

Sammantaget har ett drygt tjugotal unga personer gripits, men ännu har polisen inte uppgett att de gripna skulle tillhöra det dryga hundratal som kom in i parlamentsbyggnaden. Istället handlar det än så länge om en grupp som försökt identifiera poliserna från sammandrabbningarna, och en grupp som var med i det våldsamma försöket att störa den officiella flaggceremonin för att hedra minnet av Hongkongs återlämnande till av på morgonen den första juli. En ur den gruppen uppges vara bara 14 år.

Men det mycket märkliga här i Hongkong är det stöd rät omfattande som de unga demonstranterna ändå får. Till och med av parlamentsledamöter.

Doktor Kwok, ledamot för Civic Party, var på plats i måndags. Och han menar att det här handlar om en desperat kamp för demokrati. Även om han inte kan acceptera vandaliseringen.