Vem tar över efter May?

Mätningar: Boris Johnson klar favorit

1:50 min

De kommande dagarna blir avgörande för vem som kommer leda Storbritannien efter premiärminister Theresa Mays avgång.

Nu börjar tory-medlemmarna rösta om vilken partiledare de vill ha – och även om Boris Johnson åter är tydlig favorit så håller hans motståndare Jeremy Hunt hoppet uppe.

– Alla blev förvånade när Trump vann och när det blev ja till Brexit, så det kanske blir en överraskning den här gången också så utrikesminister Jeremy Hunt till brittiska tv-kanalen BBC igår.

Faktum är att Jeremy Hunt tagit striden mot sin rival, tidigare utrikesministern Boris Johnson, på mer allvar än vad många hade trott, och kampanjat oförtröttligt de senaste veckorna.

Nu har röstsedlarna skickats ut till de 160 000 medlemmarna i det konservativa partiet, som avgör vem som blir näste partiledare och premiärminister.

Även om de har två och en halv vecka på sig, så förväntas de flesta bestämma sig de närmaste dagarna – och i de mätningar som görs så är Boris Johnson klar favorit – både hos partimedlemmarna och hos torysympatisörerna i allmänhet.

– De har ju nästan samma budskap, sa John White, efter att ha lyssnat på kandidaterna på ett partimöte tillsammans med sin fru – men jag litar inte riktigt på Jeremy Hunt.

Utrikesminister Jeremy Hunt kampanjade mot Brexit inför omröstningen – och även om han nu gör allt för att övertyga om att han är lika beslutsam som Boris Johnson om att Storbritannien ska lämna EU i höst, så finns tvivlet kvar hos somliga.

Hunt har lagt fram mer detaljerade förslag om utträdesstrategi, medan Boris Johnson valt att ligga relativt lågt – och han har också tackat nej till alla debatter så här långt – och ställer upp först nästa vecka - när många redan förväntas ha röstat.

Boris Johnsons yviga personlighet ses av många bedömare både som en risk - och som en av hans största tillgångar – i alla fall i kampen om partimedlemmarnas gunst.

– Vi behöver någon som får landet på gott humör igen, säger partimedlemmen Jean White. När vi väl är igenom Brexit får vi nog hoppet åter, säger han.