PICKNICKRECEPT

Testa Agnes minipajer på utflykten

Sveriges yngsta mästerkock, Agnes Fredriksson, bjuder på sina bästa picknickrecept hela sommaren. Idag tipsar hon om enkla, men läckra minipajer.

Pajbotten:

  • 8 skivor bröd, exempelvis formfranska
  • Lite olivolja
  • 1 ½ dl riven ost

Fyllning: (kan vara lite av varje - det du gillar)

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ägg
  • 1 burk majs
  • Lite strimlad skinka
  • 2 hackade tomater
  • Några basilikablad
  • Lite bladspenat
  • Salt och peppar 
  1. Börja med att kavla ut brödskivorna, ta bort kanterna och stansa ut cirklar.
  2. Tryck ner varje brödskiva i en muffinsform och ringla i lite olivolja.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
  4. Fördela fyllningen på brödskivorna, toppa med lite riven ost på varje.
  5. In i mitten av ugnen 225 grader i ca 8 min, eller tills de fått lite färg.
  6. Låt svalna något och packa ner i picknickkorgen!

Lycka till!