TRE PERSONER GRIPNA

Ung man död efter knivrån i Göteborg

1:12 min

En 18-årig man har knivhuggits till döds vid ett rån i Göteborg. Polisen har gripit två unga män och en kvinna misstänkta för mord.

– Mannen och hans kompis var ute och promenerade när de blev attackerade av de här personerna, säger Thomas Fuxborg presstalesperson vid polisen.

Vid tvåtiden i natt blev två unga män i Göteborg under knivhot rånade på sina mobiltelefoner, en guldkedja och en väska av tre personer.

– I samband med knivhotet så blir en av dem knivhuggen och det slutar med att han blir allvarligt skadad, säger Thomas Fuxborg.

Mannen fördes till sjukhus, och tidigt på morgonen kom beskedet från sjukhuset att hans liv inte gått att rädda.

Den andre rånade mannen klarade sig utan skador och med hjälp av hans vittnesmål kunde polisen spåra och gripa två män i 20-årsåldern och en kvinna i 18-årsåldern.

– De tre gärningspersonerna grips i närområdet i en trappuppgång. De hade då stöldgodset med mobilerna och guldkedjan på sig. Senare hittar vi även mordvapnet, en kniv, i närheten av platsen.

Hur vanligt är det att ett rån går så här långt?

– Oftast använder gärningspersonen tillhygget för att hota med och inte använda. Så det hör inte till vanligheterna, och i det här fallet fick det en tragisk utgång.

Inget tyder enligt polis på att offren och gärningspersonerna kände varandra sedan innan.