
Hundra döda och tusentals på flykt efter översvämningar
Hundra personer beräknas ha dött och tiotusentals har fått fly från sina hem i Nepal och de nordöstra delarna av Indien till följd av kraftiga skyfall de senaste dagarna.
Vattenmassorna har de senaste dagarna också nått Bangladesh, där de nu börjat orsaka omfattande skador.
En man vadar i midjehögt vatten med sitt barn på axlarna genom en gata i Nepals huvudstad Katmandu. Här flyter floden Bagmati, som nu har svämmat över alla sina bredder och dragit med sig vägar, broar och byggnader från flodbanken.
Det har fallit skyfall i en vecka nu, och nästan hälften av allt regn som normalt under monsunsäsongen kommer på tre månader – har nu kommit på tio dagar.
I Nepal har regnet orsakat jordskred som dödat uppåt hundra personer. Nepals regering har satt in alla resurser de har tillgång till i räddningsarbetet.
I Nordöstra Indien har den lilla staden Morigaon helt försvunnit under vattenmassorna när floden Brahmaputra sprängde flodvallarna. En gråtande kvinna står med vatten upp till midjan i det som en gång var hennes hem.
– Våra hus är förstörda, vi har ingenstans att bo och all vår boskap är borta. Vi har varken vatten eller mat och vi har inte fått någon hjälp alls.
Samtidigt försöker de lokala myndigheterna hjälpa med de få resurser de har. De åker runt i båt och försöker överblicka var de gör mest nytta, ett förtvivlat uppdrag säger den lokala räddningschefen.
– Människor som har boskap har blivit mest påverkade av översvämningen. Vårt främsta mål just nu är att fokusera på de områden där det riskerar att komma flodvågor.
Bilder visar hur människor hängt sina tillhörigheter under taken till sina hus för att försöka rädda dom undan vattenmassorna, när de själva tvingats fly.
Under flodmassorna beräknas en miljon hektar odlingsmark vara förstörd. Och vattenmassorna fortsätter nu ner mot Bangladesh som redan påverkats.
Men det är inte första gången det här händer. Den här tiden förra året inträffade samma sak, när det värsta var över hade 800 människor fått sätta livet till.
Problemen är inte bara regnet, utan det faktum att man i de drabbade områden har bristfällig infrastruktur, man har byggt bostadsområden och anlagt åkermark på områden som inte är säkrade från översvämningar.
Den indiska staten avsatte förra året 100 miljoner dollar för att förebygga de omfattande skadorna som nu sker när monsunen kommer och öka beredskapen för att hjälpa dom som riskerade just det som hänt nu.
Idag undrar de drabbade vad dom där pengarna egentligen hamnade, samtidigt som regnet inte visar några tecken på att avta.