PICKNICKTIPS

Agnes lyxbaguette med lax

Sveriges yngsta mästerkock Agnes Fredriksson är i farten i köket igen, och idag tipsar hon om en läcker laxbaguette - perfekt för picknicken.

Recept för 4 personer

  • Riven isbergssallad
  • 4 st baguetter

Röra

  • 1 bit varmrökt lax
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • ½ hackad rödlök
  • ½ kruka dill hackad
  • Lite gräslök
  • 1 tsk kaviarrom röd
  • Salt och peppar
  1. Ta bort skinnet från laxen och smula ner den i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna, men spara lite av rödlöken och gräslöken.
  2. Smaka av laxröran med salt och peppar.
  3. Skölj isbergssalladen och lägg åt sidan.
  4. Skär upp baguetterna, och riv ner sallad i varje.
  5. Fyll på med röran, och dekorera med resten av rödlöken och gräslöken.
  6. Plasta in baguetterna och lägg kallt i kylväska!

Mums…