Parasport

Funktionsnedsatta ska få hjälp att hitta idrottsklubbar

1:41 min

Nästa år kommer en ny hemsida om parasport. Där ska det stå vilka idrottsklubbar som har bra träning för dem med funktionsnedsättning.

Hemsidan ska heta Para Me och en av dem som har ansvaret för projektet är Johan Strid på Parasportförbundet:

– Det finns så himla mycket bra idrott och träning för personer med funktionsnedsättning bland idrottsklubbarna i Sverige. Men vi vet att det är svårt att hitta dit.

Kan du redan nu ge något exempel på vad som kan komma att finnas på den här sidan?

– Det kommer att finnas en sökfunktion så att man kan hitta idrottsföreningar utifrån vilken idrott man är intresserad av, eller utifrån var man bor. Sedan kommer det också finnas intervjuer och reportage med människor med egen funktionsnedsättning som berättar hur de hittade sin idrott och varför de tycker det är så roligt med idrott.

Användarna får bestämma

Vad jag förstår ska ni låta personer med funktionsvariationer vara med att både bestämma hur sidan ska se ut och även tes ta sidan. Varför gör ni så?

– Om vi ska få personer med funktionsnedsättning att komma i fysisk aktivitet och idrott i större utsträckning, vilket är vårt mål, då måste vi veta att den här hemsidan faktiskt funkar.

Johan Strid säger också:
– Det som är roligt med det här, det är att ta fram något som inte finns i dag. Vi vet att efterfrågan är stor. Det ska bli väldigt spännande och roligt när webbplatsen är uppe och vi får reaktioner.