Forserum

Brevlåda tömdes inte på över en månad – 200 brev kom inte iväg

2:00 min

Boende i Forserum i Nässjö kommun märkte att deras post inte kommit fram dit den skulle. Nu visar det sig att Postnord inte tömt en postlåda där på fem veckor.

Det var i en grupp på Facebook som en Forserumsbo skrev att han hade lagt märke till att hans ägarbevis till bilen aldrig kom fram. Efter flera veckor stod han fortfarande inte som ägare på sin nya bil, trots att han lagt brevet i postlådan.

Nu visar det sig att Postnord har inte tömt postlådan vid stationen i Forserum på fem veckor.

– Vi har 21 000 brevlådor i landet. Den 1 juli så gjorde nya rutter för hur vi ska åka för att tömma dessa lådor för att spara mil. Vi märkte också upp lådorna med en kod, för att sådant här inte ska kunna hända i framtiden, men det blev en miss på just denna lådan.
Så vi har inte sett den, säger Lars-Åke Fransson, tillförordnad regionchef på Postnord i region öst.

En av Forserumsborna som drabbats är Elin Arvidsson. Hon skulle börja jobba som lärare nu på måndag, men på grund av poststrulet kan hon inte det.

– Jag skulle skicka efter från brottsregistret för att jag ska börja jobba som lärare och då måste man visa att man inte har några anmärkningar. Jag lade i det brevet här och det har ju inte kommit fram. Jag får ju inte skriva på något anställningsavtal när jag inte har det här pappret, säger Elin Arvidsson i Forserum.