RADIOKOCKEN

Agnes rulltårta med färskost och blåbär

Sveriges yngsta mästerkock, Agnes Fredriksson, bjuder på sina bästa picknickrecept hela sommaren. Just idag serveras en fräsch rulltårta med färskost och blåbär.

Agnes rulltårta

3 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl kokos

Fyllning:
200 g färskost
2 msk kondenserad mjölk
2 msk lemoncurd
Bär, till exempel hallon eller blåbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en långpanna.

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp.

Blanda mjöl, kokos och bakpulver i en annan bunke, vänd ner det i äggsmeten.

Bred ut smeten på bakplåtspappret, inte ända ut i kanterna. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

Lägg ut ett bakplåtspapper på ett bord och strö över lite strösocker. Stjälp upp kakan på det sockrade pappret, dra av pappret som kakan gräddats på och släng.

Låt kakan svalna lite.

Fyllning:
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen, utom bären.

Bred fyllningen jämt över kakan. Fördela bär över.

Rulla ihop tårtan med hjälp av pappret. Låt pappret vara kvar runt kakan tills den ska serveras på picknicken och skiva upp bitar på plats.

Trevlig fika!
/Agnes Fredriksson