Jeffery Taylor på väg mot comeback i landslaget

2:44 min

Senast svenske basketspelaren Jeffery Taylor spelade med landslaget var EM 2013 - men nu är han tillbaka i träning igen.

Den gångna veckan har herrbasketlandslag haft landslagsläger med start i måndags. Och på plats under fredagen var Jeffrey Taylor som sedan EM 2013 inte spelat i landslaget.

I slutet av oktober 2014 dömdes han till 18 månaders skyddstillsyn för misshandel i hemmet och skadegörelse. I samband med domen fick han en avstängning från landslaget + att han stängdes av i 24 matcher i NBA utan att få någon lön. Men avstängningen är nu hävd sedan länge.

– Jeffery har historia, det var då. Nu är nu! Från våran sida som förbund känner vi att han tog sitt ansvar vid den incidenten 2014, berättar landslagschefen Fredrik Joulamo till Radiosporten.

söndag spelar Sverige borta mot Tyskland i en träningsmatch. Men någon match då blir det inte för Jeffrey Taylor, däremot är hans framtid i landslaget ljus.

– Vi tycker att vi har haft en bra dialog med Jeffery om ett framtida deltagande och han har ställt sig positiv till att vara på då det fungerar.