Kultur

Gyllene Tider avslutade i Halmstad

2:01 min

Efter 40 år och fyra miljoner sålda skivor tackade bandet för sig en allra sista gång på hemmaplan.

Lördagens spelning var en extrainsatt konsert på Brottet i Halmstad. Halvvägs genom turnén blev det klart att det skulle bli en tredje spelning där, eftersom bandet ville avsluta Sverigeturnén där de började – i hemstaden.

Tidigare på dagen belönades artisterna också med blommor och diplom av Halmstad kommun för 40 år av ambassadörskap.

Så fort grindarna öppnade på kvällen fylldes gräsplanen i simstadion Brottet med folk i olika åldrar. Förakten Chris Kläfford blev akut sjuk så Halmstadartisten Christof Jeppsson stod för uppvärmningen. När den stora attraktionen klev på blev det högt jubel.

– Tack för att ni kom, ni är så välkomna allihopa! I kväll är det sista kvällen, lite vemodigt men också härligt på något sätt. Kan ni texterna så sjung gärna med, inledde Per Gessle.

En sista gång gungade hemmapubliken igång live till låtar som ”Juni, juli, augusti”, ”Flickorna på TV2” och ”Ett hjärta som brinner”.

Niklas Strömstedt dök upp som gästartist på ”Marie i växeln” och när spelningen avslutats utan att ”Sommartider” spelats var det upplagt för extranummer. Det blev det och som final på finalen blev det finstämt och alla mobiltelefoner i luften på ”När alla vännerna gått hem”.