Kultur

Moomsteatern ska spela teater på köpcentrum

2:18 min

I Malmö i Skåne finns Moomsteatern med skådespelare som har intellektuella funktionsvariationer. Deras nya pjäs spelas mitt i ett köpcenter.

Pjäsen heter "Wonderland" och handlar om Alice i Underlandet . Så här säger regissören Nina Jemth om att teatern är i köpcentret:

– Jamen det är här som man ser en massa människor som gör vardagliga saker. Man handlar och mitt i allt det här så öppnar sig det här kaninhålet som Alice faller igenom.

Kommer till en annan värld

Pjäsen "Wonderland" är byggd på historien om Alice i Underlandet. Om flickan Alice som följer efter en kanin. Hon ramlar ner i ett kaninhål och kommer till en annan värld, Underlandet, där allting är annorlunda.

Therese Kvist från Moomsteatern kommer att spela Alice i köpcentret:
– Ja, alltså vi har ju aldrig spelat så nära en publik någonsin som vi kommer att göra nu. Det är ju en utmaning och kan vara läskigt också. Men sen så gillar jag också att jobba med publik så på så sätt så kommer det att bli skitkul, säger Therese Kvist.

Från butiker till lagerlokal

Skådespelarna i Moomsteatern ska samarbeta med Teater Insite i Malmö och pjäsen ska spelas på Mobilia köpcenter. Pjäsen "Wonderland" kommer att börja ute bland de som handlar,
för att sedan fortsätta in i en lagerlokal, där en annan värld öppnar sig för Alice och för publiken.

Publiken blir en del av teatern

Regissören Nina Jemth är den som hjälper skådespelarna att göra pjäsen i köpcentret. Och hon känner sig inte orolig för att publiken där

kanske inte kommer att vara helt tyst:
– Nej, i den här formen så är publiken i allra högsta grad en del av den här installationen, jag tycker att det är underbart, jag tycker att det tillför någonting, säger regissören Nina Jemth till Kulturnytt i P1.

Pjäsen "Wonderland" spelas från den 4 oktober till den 1 november.