Riksfinalen P4 Nästa 2019

Vinnare av P4 Nästa 2019: Tim Lööv

Tim Lööv tar hem segern i riksfinalen P4 Nästa 2019.

Vinnare: Tim Lööv

Tim Lööv sysslar med musik så ofta han hinner och kan. Jobbar som musiklärare på dagarna, skriver låtar på kvällarna och spelar ute på helgerna.

– Att skriva låtar och skapa kreativt på heltid är alltid en dröm som jag strävar efter. Men det är minst lika roligt att få spela dem live och se publikens reaktioner, säger han.

Det är inte första gången som Tim medverkar i en final i P4 Nästa. Han vann till och med 2015 års upplaga av den lokala finalen i P4 Nästa Kronoberg. Men i år gick han hela vägen!

Melodifestivalen 2020: Amanda Aasa

Erbjudandet att medverka i Melodifestivalen 2020 går till Amanda Aasa.

Juryns motivering:
Med ett personligt uttryck och en självklar plats i det musikaliska landskapet 2020 har P4 Nästas jury beslutat att erbjuda platsen i Melodifestivalen till: Amanda Aasa.

Jury

Juryn bestod av P4:s musikredaktör Germund Stenhag och Rita Jernquist, Svensktoppens och P4 Musiks programledare Carolina Norén, programledare Michael Cederberg, tävlingsproducenten Karin Gunnarsson från SVT/Melodifestivalen och juryns ordförande Maths Broborg.

Om P4 Nästa

P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. Under våren och sommaren genomför de 25 lokala P4-kanalerna sina lokala finaler av P4 Nästa. I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress den 24 augusti.
Den låt som vinner P4 Nästa spelas regelbundet under en period i Sveriges största radiokanal, P4. En av de åtta riksfinalisterna kommer att erbjudas en plats i 2020 års Melodifestival.