Taylor Swift både grandios och trygg på albumet "Lover"

1:57 min

Vår recensent Viveca Bladh tog en promenad med Taylor Swifts nya album när det släpptes idag och skivan "Lover" räcker hela vägen tycker hon.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

När en av världens största popstjärnor släpper nytt kan jag inte annat än lyssna efter vad hon tar tillfället i akt att sätta så många lyssnares öron i fokus på. Men nej, det är ingen kommentar på vad som sker i världen.

Taylor Swift är okonstlad på det viset och sjunger från hjärtat om förälskelse, hur hon struntar i elaka tungor och tillsammans med Dixie Chicks sjunger hon så fint om sorgen när hennes mamma blev sjuk.

Och när Taylor Swift sjunger om att att vara en alfahanne så tänker jag mycket på att en liten, liten markering om att få freda den personen en vill vara, det kan göra en stor skillnad för många att höra.

Förutom att albumet är generöst med låtar är det också grandiost – Taylor Swift är inte banbrytande, men hon är en fenomenal på att snappa upp musikaliska nymodigheter och omfamna det i sitt eget trygga musikaliska rum – inte sällan med det där musikaliska utropstecknet i slutet som får låtarna att spritta.