Stockholm förbereder sig för hyrbara elmopeder

1:38 min

Efter elsparkcyklarnas intåg har Stockholm stad nu kontaktats av flera företag som erbjuder hyrbara elmopeder. Nu ska trafikkontoret se över situationen.

Idag finns det ett företag som via en app hyr ut elmopeder i Stockholm. Men det kan alltså bli betydligt fler i framtiden.

Därför ger nu trafiknämnden i Stockholm stad trafikkontoret i uppdrag att bevaka utvecklingen. Framför allt när det gäller parkeringssituationen.

– Det kan röra sig om större fordon som står på många platser i stan och är i vägen. Om det kommer nya mobilitetslösningar måste vi se till att de fungerar och inte står i vägen, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

Eftersom bolagen inte behöver något tillstånd för att etablera sig ska trafikkontoret vid behov ta fram ett avtal likt det som finns med elsparkcykelföretagen.

– Det finns en uppsjö med konstiga apparater som vi inte ens sett än. Då kan det bli ännu rörigare än vad folk upplever att det har varit med elsparkcyklarna. Så vi måste ligga steget före, säger Daniel Helldén.