Mordet på Ribersborg

Kvinna dödad efter skottlossning i centrala Malmö

2:09 min

En kvinna i 30 årsåldern blev tidigt på måndagen skjuten till döds i Malmö, i stadsdelen Ribersborg.

– Det här har skett mitt på förmiddagen i ett område med mycket bostäder, affärer, restauranger och liknande. Så det är klart att det har funnits mycket människor i omlopp där, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen.

– En utredning av det här slaget växer sig ganska så stor ganska snabbt. Det våra utredare arbetar med nu är att sålla i materialet. Vi jämför olika uppgifter för att exakt reda ut händelseförloppet och komma vidare i utredningen.

Det var strax före klockan 10 som polisen fick in larm om att flera skott ska ha avlossats på öppen gata i Ribersborg. På plats påträffades en skottskadad kvinna som senare avled på sjukhuset.

Utöver henne fördes ytterligare två personer till sjukhuset men de är inte skadade och är i nuläget inte heller målsägande, säger Nils Norling.

– Just nu, baserat på de uppgifter vi har, så har vi ett brottsoffer i den här händelsen och det är kvinnan som har avlidit.

Cirka 40 minuter efter larmet om skottlossning fick polisen in larm om en att en bil brann i stadsdelen Lorensborg. Och händelserna kan vara kopplade.

– Tidsmässigt gör det att det så klart är intressant för oss och i nuläget kan vi absolut inte utesluta att de här händelserna skulle kunna vara sammankopplade så vi har upprättat en avspärrning vid den här bilen och även den kommer att tas i beslag och vi kommer att genomföra en teknisk undersökning i den.

Under eftermiddagen har statsminister Stefan Löfven uttalat sig om mordet. I ett skriftligt uttalandet till TT skriver han att kvinnan befann sig med sitt barn på öppen gatan när hon sköts.

"Ofattbart grym handling som väcker avsky hos mig och i hela landet. Detta har ingenting i vårt samhälle att göra".