Mordet på Ribersborg

Jammeh: Vill se politisk enighet istället för utspel

2:49 min

Efter dödsskjutningen tycker kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) att det borde finnas en nationell diskussion över partigränserna för hur Sverige ska arbeta förebyggande.

Gårdagens mord på Ribersborg i Malmö har väckt starka reaktioner, framförallt bland Malmöborna. En av dem är kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh, (S).

– I det här läget blir mitt fokus väldigt snabbt att göra vad jag kan för att driva på att polisen ska ha tillräckliga resurser för att klara upp det och att kommunens organisationen ska vara snabbt på plats och ge krisstöd, säger hon.

Under onsdagen har Katrin Stjernfeldt Jammeh bett polismästaren i Malmö och inrikesminister Mikael Damberg (S) att delta på kommunstyrelsens sammanträde.

– Jag vill ha en redogörelse för hur polisen jobbar nu och för hur regeringen och rikspolitiken säkrar att de får bra förutsättningar framåt, säger hon.

Katrin Stjernfeldt Jammeh tycker att det borde finnas en diskussion över alla partigränserna där politikerna diskuterar hur välfärden kan stärkas och hur det förebyggande arbetet kan byggas ut.

– Jag skulle vilja se en samling, istället för så mycket politiska utspel och retorik. Att man faktiskt nationellt landar i hur vi ska leverera i det här som vi ont om i landet ser behövs, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).