Nedläggning

Oro i Föllinge när apoteket ska stänga

1:59 min

Apoteket i Föllinge läggs ner. Stängningen sker i början av december. Boende i området är missnöjda.

– Det är en service som försvinner från bygden. De plockar bort mer och mer. Det är inte alls bra, säger Karl- Gösta Bengtsson, en av de boende i området.

– Det känns inte alls rätt och speciellt inte för alla pensionärer som bor här. Jag är rädd att det även kan bli hälsocentralen i framtiden. Det blir att folk flyttar härifrån, säger Elisabeth Ottosson som bor i området.

Det är inte bara enskilda individer som påverkas av nedläggningen. Föllinge Hälsocentral jobbar nära det lokala apoteket berättar ST-läkaren Nicklas Olsson.

– Samarbetet mellan en hälsocentral och ett apotek på en större ort tror jag inte är lika stort som det samarbete vi har här i Föllinge, säger han.

Vilka konsekvenser kan det här få för patienter?

– Det blir mindre service åt de som bor här uppe. Man pratar mycket om att det går att beställa läkemedel på internet och att få det hemskickat. Men om man ser till befolkning här uppe så är det mycket äldre människor. Det är svårt att tala om för tant Agda 87 att du kan gå in och beställa dina läkemedel på internet,  säger Niclas Olsson.