Fortsatt brist på ishallar: Är en katastrof

1:48 min

Det råder fortfarande akut ishallsbrist i Stockholm. Brinkens IF, som håller till i innerstans enda kvarvarande hall, funderar nu på att säga nej till barn som söker sig till deras hockeyskola.

På fredagskvällen drar hockeysäsongen igång med SDHL-derbyt mellan Djurgården och AIK. Och på lördagen är det dags för Djurgårdens herrar att ta emot Linköping i SHL-premiären.

Men förutsättningarna för Stockholmshockeyn är långt ifrån optimala. Bristen på ishallar är fortfarande enorm.

Brinkens IF håller till i Danicahallen på Östermalm, som efter stängningen av Zinkensdamms ishall förra hösten är innerstans enda ishall.

De funderar nu på att säga nej till barn som söker sig till deras hockeyskola på grund av ishallsbristen:

– Vi har många barn som vill spela och det finns inte tillräckligt med is. Äldre barn i 14-årsåldern måste spela någon annanstans, eller sluta med ishockey, vilket vi tycker är katastrof, säger ordförande Christian Nordström.

Stockholms ishockeyförbund slog i våras fast att Stockholm stads ishallssituation är sämst i landet. Det skulle enligt dem krävas tio nya ishallar för att kommunen ska närma sig tillgången i övriga landet.

Enligt förbundsordförande Göran Tidström har dialogen med politikerna om nya hallar intensifierats under året, men det saknas fortfarande konkreta besked.

Idrottsborgarrådet Jonas Naddebo (C) har avböjt att medverka i en intervju, men skriver i ett mejl till P4 Stockholm att det just nu pågår ett flertal utredningar gällande stadens ishallar.