Vittnesmålen om fartygskollision går isär

2:44 min

Under måndagsförmiddagen skedde en incident vid Verköhamnen i Karlskrona. Till en början beskrevs händelsen som en sammanstötning mellan passagerarfärjan Stena Spirit och ett kabelfartyg. "Fick problem med en hjälpmotor"

Statens haverikommission ska nu utreda vad som egentligen hände utanför Verkö i Karlskrona nu på förmiddagen då Stena Lines färja och ett kabelfartyg eventuellt kolliderade.

Enligt uppgifter från Stena har man troligen kört på en boj, medan de ombord på kabelfartyget säger att det var en kollision fartygen emellan. Det rapporterar TT.

Enligt pressansvarige Karl Mårtensson på Stena Line har inga personer kommit till skada och inga utsläpp har skett från fartyget.

– Hon fick problem med en hjälpmotor samtidigt som det var väldigt stark vind, och då började hon driva lite i hamnen. När hon drev ut var hon då nära att toucha ett annat fartyg. Men det har hon alltså inte gjort, säger Karl Mårtensson.

Stena kan ha fått bottenkänning och fartyget ska nu undersökas innan det kan gå i trafik igen.

740 passagerare och 103 besättningsmän fanns ombord vid incidenten.

Stena Spirit ska nu undersökas men färjebolaget räknar med att färjan ska vara kunna köra nästa tur som planerat.

Enligt Kustbevakningen har man hittat små märken på de båda fartygen, men det är inte klart att de kommer från en kollision.

I nuläget pekar mycket på att det inte kommer att inledas någon förundersökning, säger man från Kustbevakningen.