SD välkomnar pridetåg i Sölvesborg

2:21 min

Efter flaggdebatten i Sölvesborg väntas ett pridetåg anordnas i staden. Vilket välkomnas av kommunalråd Louise Erixon, Sverigedemokraterna.

Vilka flaggor som ska vaja i Sölvesborg har den här veckan varit ett hett samtalsämne i hela landet, och lett till manifestationer, senast i Stockholm igår kväll.

Kommunfullmäktige i Sölvesborg bestämde nyligen att bara svenska flaggan och den egna kommunflaggan ska hissas framöver på kommunens stänger och byggnader. Det betyder att exempelvis EU-flaggan och regnbågsflaggan inte ska användas längre, och det senare har väckt mycket kritik.

– De som har gjort det här till att hamna om en regnbågsflagga är media, inte vi. Man kan inte applicera åsikter på någon annan, och sen har den inte möjlighet att värja sig. Vi står upp för alla människors lika värde, säger kommunalråd Louise Erixon, SD.

Hur står Sölvesborgs kommun upp för alla människors lika värde?

– Vår svenska fana representerar alla våra medborgare oavsett olikheter, och det räcker mycket väl. Och nu kommer vi få ett pridetåg till Sölvesborg, ryktas det om. Det tycker jag är en fantastisk utveckling av den här debatten. Då får vi precis som vi vill – att civilsamhälle, organisationer och privatpersoner flaggar och opinionsbildar. Men kommunen som institution håller sig neutral.