Växande intresse för temavecka om psykisk ohälsa

1:03 min

Nästan 120 arrangemang på 20 olika orter över hela Skåne kommer under veckan att diskutera, skapa öppenhet och öka kunskap om psykisk ohälsa.

Det finns arrangemang på 20 orter i Skåne som alla på ett eller annat sätt handlar om hur vi mår psykiskt i olika skeden av livet.

Skåneveckan har arrangerats i tio år och projektledaren Jenny Sjöö på Studieförbundet Vuxenskolan säger att det blivit mer accepterat att prata om psykisk hälsa:

– Det har ju hänt någonting de här tio åren. Det första året, då när jag var med för tio år sedan, så var det inte riktigt helt ok att visa att man tyckte att det här var intressant. Det var lite så där försiktigt, de som kom på föreläsningarna tog inte jättemycket plats, säger Jenny Sjöö på Studieförbundet Vuxenskolan och fortsätter:

– Men nu så är ett av mina ganska angenäma problem att behöva säga till folk att "Tyvärr, den här föreläsningen är fullbokad". Vi har en sal som rymmer kanske 100 personer, eller ibland 3-400 personer, men måste stänga dörren för att det är så stort tryck och intresse. Någonting har ju hänt, absolut.