Sonen sköts utanför hemmet - familjen får inte hjälp att flytta

2:18 min

Hyresvärden säger nej till en familj som vill ha hjälp att flytta efter att en av sönerna, 24-åriga Farhan, blev ihjälskjuten utanför mammans hem. Det ska vara lika för alla, menar hyresvärden Poseidon.

Det var i november förra året som 24-åriga Farhan blev skjuten på väg till sin mammas hem i Biskopsgården. Ett misstag är polisens slutsats. Det hela hände på gården där mamman och familjen bor. Lillasyster Nasteyo Said Ahmed, 21 år, undviker att gå förbi platsen han blev skjuten.

– Det där gör ont, man vill inte se den där platsen hela tiden. Jag tänker på mamma, hon måste gå förbi platsen där hennes son har legat och blött, säger Nasteyo Said Ahmed.

Familjen hörde av sig till sin hyresvärd, Poseidon, för att få hjälp med att få flytta, göra en omflyttning. Men det är bara när det är ett allvarligt hot som de allmännyttiga bolagen hjälper till med en omflyttning. Linda Thorsson är kommunikationschef på Poseidon.

– Jag har stor förståelse för att familjen tycker att det är fruktansvärt obehagligt och att de är i en kris och chock, men det här obehaget är inget som vi ger förtur för.

Det är bara om det finns en tydlig hotbild som de allmännyttiga bolagen gör en särskild förtur. Reglerna för omflyttning är restriktiva och lika för alla, säger Poseidon.

Det kan ju inte handla om så många fall? 

– Nej, för oss är det väldigt viktigt att alla får en rättvis och samlad bedömning.

Hör hela reportaget: Min bror sköts ihjäl