Rosengård nära drömvändning – men missade att säkra guldet

1:48 min

Vid hemmaseger hade Rosengård säkrat SM-guldet. Men det blev ingen seger. 
Linköpings Mimmi Larsson förstörde guldfesten med två nickmål och Linköping kryssade 3-3 i en jätterysare.

Linköping inledde matchen piggt, radade upp ett antal målchanser, och i slutminuterna av första halvlek kom utdelningen.

Elin Landström stormade fram på vänsterkanten och skickade in ett perfekt inlägg som Mimmi Larsson nickade in för 1-0.

Den ledningen orkade dock inte gästerna hålla in i paus. Rosengård vaknade omgående och i en tilltrasslad situation på en hörnspark lobbade Sofie Svava in 1-1-kvitteringen.

Men likaläget varade ungefär lika länge som gästernas 1-0-ledning. För i starten av andra halvlek bjöd slog Mimmi Larsson till på nytt. Och på nytt sprang hon sig fri i straffområdet och nickade in 2-1.

Och när Lina Hurtig kontrade in 3-1 med kvarten kvar att spela såg det ut att vara avgjort. Men icke.

Sanne Troelsgaard reducerade och i den 87:e minuten ett drömmål. Chippad in i ett friläge volleyplacerade Anna Anvegård in 3-3-kvitteringen.

– Jag vill fokusera på vår laginsats – att vi lyckades hämta upp till 3-3. Det är inte lätt att spela mot Linköping och släppa in tre mål och ändå vara nära att vinna, säger Rosengårds målvakt Zecira Musovic till Radiosporten.

Och så i slutminuterna föll en boll för Troelsgaard i Linköpings straffområde med öppet mål, men avslutet centimeter utanför och dansken slet ut sin frustration i matchtröjan.

I stället för säkrat SM-guld får Rosengård konstatera att man nu har sex poängs ledning i damallsvenskan framför Göteborg med två omgångar kvar att spela. Därmed räcker det med en poäng för att säkra guldet på egen hand.