Pewdiepie blockad i Kina efter Nalle Puh-skämt

0:57 min

Efter att ha jämfört den kinesiska ledaren Xi Jinping med Nalle Puh, blockerades den svenska Youtubestjärnan från internet i Kina.

Den svenska Youtubestjärnan Felix "Pewdiepie" Kjellberg har blivit blockerad från internet i Kina. Det uppger han själv i sin Youtubekanal.

Kjellberg har flera gånger drivit med den kinesiska ledningen, och med aktuella händelser kopplade till Kina. Droppen, enligt honom själv, verkar ha varit när han nyligen tog upp protesterna i Hong Kong och skämtade om att Kinas ledare Xi Jinping ser ut som Nalle Puh. Det är en jämförelse som ofta gjorts bland de pro-demokratiska demonstranterna i Hong Kong.

Youtube är sedan tidigare helt blockerat av kinesisk censur, men enligt Kjellberg får man nu inte heller några träffar om man söker på hans namn utanför plattformen. Detta bekräftas av många kinesiska användare.

Det här är bara en i raden av händelser där den kinesiska staten blockerar Kina-kritisk populärkultur. Den tecknade humorserien South Park förbjöds nyligen efter att ha drivit med landets censur.