Fiskhandlarna får vara kvar i Feskekôrka

0:50 min

Fisk och skaldjur ska helt prägla verksamheten i Feskekôrka i Göteborg även efter upprustningsarbetet. Higabs styrelse har nu beslutat att erbjuda alla handlare möjlighet att flytta tillbaka till Feskekôrka.

– De handlare som vill kommer att få vara kvar. Vi förstår att handlarna verkligen brinner för Feskekôrka och hoppas att de vill vara med även i framtiden. Nu ser vi fram emot att göra Feskekôrka till en modern handels- och mötesplats, säger styrelseordförande Anders Sundberg.

Bakgrunden är att Feskekôrka måste stänga för renovering efter sommaren 2020. Inför det hade Higab flaggat för en förändring av fisksaluhallens inriktning med fler restauranger, uteservering och fisk- och skaldjursförsäljning på nya sätt samt längre öppettider.

Många handlare uttryckte oro för var de ska vara under tiden och om det skulle blir en fortsatt fiskhandel där då renoveringarna är klara.

Nu har Higab beslutat att oavsett vilken inriktningen de befintliga handlarna har så kommer de alla ha möjligheter att få en plats.