Sorry we missed you - working class heroes

1:23 min

Ken Loach och manusförfattaren Paul Laverty skildrar än en gång brittisk arbetarklass med känsla, närhet och dramatik. (Premiär 1 november).
Betyg: 4

Titel: Sorry we missed you
Regissör: Ken Loach
Manus: Paul Laverty
Skådespelare: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Nikki Marshall
Genre: Drama
Betyg: 4

Det kan kännas som om Ken Loach gör samma arbetarklassfilm om och om igen. Å andra sidan, vad är det för fel med det i så fall, när så få andra står upp som han för de som det trampas på, som arbetar och sliter, men ändå får det svårt att klara ekonomin och lånen.
Regissören Ken Loach och hans vapendragare sen länge, manusförfattaren Paul Laverty, gör ju dessutom berättelser som griper tag, med utmärkta skådespelarinsatser av människor vi inte sett så mycket av på bio förut, många gånger hämtar han skådespelarna från de miljöer som skildras.
I "Sorry we missed you" träffar vi Ricky och Abbie och deras två barn. Ricky lockas att starta en egen budbilsfirma, men fastnar i ett kontrakt som närmast gör honom till slav.
Abbie jobbar inom hemtjänsten, men dom tvingas sälja bilen då Ricky behöver en van att köra alla paket med, och hon får svårt att hinna till alla. Dessutom krisar tonårssonen och åker fast för skadegörelse. Familjen får kämpa för att få ihop ekonomin och att få tid för varann.
Det här skildras med äkthet och känsla i "Sorry we missed you".
Mitt betyg blir en fyra.