SHL

Färjestad slog Djurgården som har det tungt

2:13 min

Ett vasst powerplay, det var segervapnet när Färjestad slog Djurgården med 4-1. Både Per Åslund och Michael Lindqvist hittade rätt i spel fem mot fyra.

Färjestad kom till matchen mot Djurgården som SHL-ishockeyns effektivaste lag i numerärt överläge med 15 mål på 49 försök – och de vässade statistiken ytterligare mot Djurgården som förlorade för tredje matchen i rad.

Mikael Lindkvist gjorde ett av målen, hans nionde i år och passade också till Marcus Nilssons mål som var en riktig delikatess ur instruktionsboken. Istället för att själv skjuta passade han "Lilliz" som fick öppet mål, lite lekstuga där ute.

– Ja, först och främst var det en bra match, Jag tycker nog att det här kan ha varit vår mest stabila match sett över säsongen. Jag tycker vi var värda att hålla nollan. Nu fick de göra ett mål i powerplay på slutet men vi har strävat efter länge att vara bra defensivt och jag tycker vi verkligen tog ett kliv idag.

Sen målen och det där var kul, jag såg Lilliz där i ögonvrån och målvakten kom ut där bra på mig så jag la över den till honom så han fick öppet mål så det var bra.

Mikael Lindkvist som spelar med Tre Kronor nästa vecka i Karjala Cup. Färjestad fyra i SHL-tabellen där Örebro nu toppar på 34 poäng, två före Rögle, tre före Frölunda och fyra poäng före Färjestad.