BADHUSET I UDDEVALLA

Badhusavtal bröts – Uddevalla krävs på miljoner

2:21 min

Företaget som ritat badhuset på Walkesborg vill nu ha över 10 miljoner av Uddevalla kommun. Det här efter att kommunen än en gång ändrat badhusets placering – och på så vis brutit avtalet med företaget.

– Det är otroligt tråkigt eftersom vi lagt ned så mycket arbete på det här, säger Mille Örnmark.

Arbetet med det nya badhuset på Walkesborg avbröts förra veckan. I och med det bröts också samarbetet med företaget We group som tagit fram det nya badhuset. Kontraktet var värt 32 miljoner kronor, över tio miljoner av dem har företaget ännu inte fått.

– Hittar vi inte annan sysselsättning så ska vi kompenseras för det, säger Mille Örnmark, vd på badhusföretaget We group.

Orsaken till att företaget We group inte kan arbeta vidare med badhuset, som nu i stället ska ligga på Rimnersområdet, är att politikerna bestämt att det företag som får i uppdrag att rita badhuset också ska bygga det.

– Vårt företag gör inte det. Vi projekterar bara. Så hela projekteringen vi gjort går förlorad. Det finns ingen annan som vill eller kan ta ansvar för det vi har gjort, säger vd:n Mille Örnmark.

Uddevallas kommundirektör Peter Larsson skriver i ett mail till P4 Väst att man sparar tid och pengar genom att ge en aktör i uppdrag att både projektera och bygga badhuset.

Han skriver också att kommunen i övrigt inte tänker kommentera vad som händer nu.