Äntligen är det dags!

I morgon kör vi igång P4 Södertälje, vi vill skapa ett energifyllt och spännande morgonprogram med koll på nyhetsläget skriver Lena Tideström-Sagström, tf. kanalchef på P4 Stockholm och Michael Österlund, biträdande programdirektör med ansvar för innehållsproduktionen.

I morgon är det dags, nu drar vi igång P4 Södertälje, ett lokalt morgonprogram för de som bor i Södertälje, Nykvarn, Salem eller Botkyrka -  eller för dig som av andra skäl vill höra vad som händer i de kommunerna. Vi vill skapa ett energifyllt och spännande morgonprogram med koll på nyhetsläget.

Det hör inte till vanligheten att vi på Sveriges Radio startar helt nya lokala sändningar, men vi gör det nu för att komma närmare, nå fler och få möjlighet att granska mer.

I Stockholms län med 26 kommuner och närmare 2,4 miljoner invånare bor snart en fjärdedel av Sveriges befolkning. Mediedebatten om underbevakade områden, så kallade vita fläckar, handlar ofta om glesbygd och små kommuner långt från de stora städerna. Men faktum är att flera av de områden och perspektiv som riskerar att tappas i bort i bevakningen, ligger i Stockholms län och utgörs av förortskommuner. Det finns förstås också på flera orter riktigt bra lokaltidningar, som LT i Södertälje till exempel och det tycker vi är bra, ju flera medier vi har ju bättre är det för er mediekonsumenter. För Sveriges Radios del är det P4 Stockholm som har det specifika uppdraget att bevaka Stockholms län och morgonprogrammet i Södertälje är en del av en större satsning där vi förstärker vår journalistik inom Stockholmsområdet.

För att vi ska klara vårt uppdrag och öka bevakningen av länet så har vi under året placerat fler reportrar än tidigare utanför radiohuset i Stockholm. Vi har nu medarbetare i Huddinge, på Järvafältet och i Norrtälje. I Södertälje gör vi en storsatsning när redaktionen i ett slag växer från en medarbetare till nio. (Läs gärna mer om detta i vårt tidigare pressmeddelande)

Så vad är du uppdraget för Södertäljeredaktionen? Jo att göra ett tilltalande innehåll för er runt 220 000 personer som bor i det aktuella området. I det ingår att berätta om sådant som händer men också att granska makten. En av redaktionens medarbetare är finsktalande och jobbar för Sisuradio, som också regelbundet kommer sända magasinsprogram från Södertälje.

Men till dig som bor i området, vad som är viktigt just i ditt liv vet de ännu inte. Hör därför av dig till oss och berätta vad som engagerar dig, vad som upprör, vad du vill förändra eller vad som helt enkelt är glädjeämnen i din vardag.

Vi har redan tjuvstartat lite på vår webb, där hittar ni också kontakter till redaktionen: https://sverigesradio.se/sodertalje/

Hör av er - tillsammans gör vi P4 Södertälje!

Lena Tideström-Sagström, tf. kanalchef på P4 Stockholm

Michael Österlund, biträdande programdirektör med ansvar för innehållsproduktionen

Fakta P4 Södertälje

Start: 8 november
Sänder: Måndag-fredag 6-10
Sändningsområde: Södertälje, Botkyrka, Salem och Nykvarn
Frekvens: 97,6 eller i hela Stockholm på frekvens 93,8