#tvångsförflyttningenavsamer

Samarbete mellan Nuorat och SVT Sápmi

Våra publiceringar kring tvångsförflyttningarna sker i samarbete med tidningen Nuorat. Tvångsförflyttningen av samer är en stor och viktig fråga som berör många även idag. Därför valde vi att bolla idéer och göra intervjuer och research tillsammans.

I senaste numret av Nuorat (nr 3 2019) hittar du de temasidor som handlar om tvångsförflyttningarna.

Vårt mål med samarbetet är att SVT:s tittare och Nuorats läsare  förhoppningsvis ska få en bredare bild av vad tvångsförflyttningen är, vad det inneburit och hur människor lever med den historien idag.

Hur påverkas människor av historiska trauman? Och vad är egentligen ett historiskt trauma? Hos Nuorat kan du läsa hur Anne Silviken, psykolog på SANKS, förklarar begreppet både generellt och i förhållande till tvångsförflyttningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio