SHL

Färjestad vände och vann mot Brynäs i målsnål match

2:29 min

Det blev inte någon målfest när Färjestad spelade mot Brynäs. Matchen slutade 2-1 efter att Färjestad vänt ett 0-1-underläge.

Färjestad hade mycket puck men det var Brynäs som gjorde första målet, först efter det började hemmalaget utmana Joakim Ericsson i Brynäsmålet ordentligt. Två och en halv minut efter Brynäs ledningsmål i andra perioden var det kvitterat.

I den tredje hittade Marcus Nilsson Gustav Rydahl som var en stor kämpe matchen igenom och fick sätta det avgörande målet med tolv minuter kvar av tredje perioden.

Målvakten Arvid Holm var svettig men nöjd efter matchen.

– Ja jäklar, det var riktigt skönt idag. Jag tycker vi kom ut bra också sen går vi kanske ner oss lite. Dom spelar ju på mycket kontringshockey men jag tycker vi spelade konsekvent i det vi ska göra och vi vet var deras giftiga vapen är så vi löser det bra.

Strax innan nedsläpp presenterade Färjestad också ersättaren efter finländare Ville Leskinen som man bröt kontraktet med förra veckan. In i stället kommer nu kanadensaren Michael Latta, med 117 NHL-matcher för Washington Capitals på meritlistan, spel i AHL och senast i KHL med Kunlun Red Star.