18 januari 2020

Nya artister klara: Ozzy, GAMMAL och Timbuktu

Vi presenterar ytterligare tre liveartister som kommer att uppträda på den stora musikgalan på Partille arena den 18 januari: Timbuktu, Ozzy och Gammal.

– P3 Guld är den galan som finns kvar som verkligen hyllar musik-Sverige och reflekterar kring det som är intressant och aktuellt, säger Peg Parnevik, den ena halvan av GAMMAL. P3 Guld ger tillbaka så mycket till artisterna och framförallt fansen. Man bjuder verkligen in dom, det är grymt.

Det var under en turné 2018 som sångerskan Peg Parnevik och producenten Pontus Petersson började skapa musik tillsammans. De bildade popduon GAMMAL och debuterade 25 januari 2019 med singeln ”Blommor där du står". I maj kom singel nummer två "Sånger från förut". Båda låtarna blev stora hits med över tolv miljoner streams på Spotify vardera och har dessutom spelats flitigt på P3.

I höstas släppte de singeln "Vackrare än dom" och just nu är duon aktuell med nya singeln "Elsa".
I november väntar även deras första EP-släpp “Innan allting tar slut”. Peg Parnevik utsågs till Årets nykomling på P3 Guld 2017.

– Det känns superkul att få spela på P3 Guld för alla P3 Guld-galor är så maxade. Och det känns extra kul att få vara med och spela för alla fans som varit så fina och lyssnat på oss på P3, säger Pontus Petersson, den andra halvan av duon.

Ozzy uppträder med Timbuktu

Ozzy debuterade redan 2011 som en del av duon E6, men det var på remixen av Kartellens ”AM43” 2013, som han gjorde sig ett namn på allvar. Samma år medverkade han på Abidaz låt ”Stänger Ner" och gästade de kommande åren en lång rad andra artister.

Ozzys genombrott som soloartist blev stort. 2017 kom singeln "Askungen" som han följde upp året därpå med sitt hyllade debutalbum "Ett öga rött”, som bland annat nominerades till Årets hiphop vid P3 Guld. I år har Ozzy släppt singlarna "Ms Fashionista" med Ant-Wan och “Bråkmakargatan” med Timbuktu. Båda har spelats flitigt i P3 och tillsammans har de över
sju miljoner spelningar på Spotify. Ozzy följer upp förra årets debut med sitt nya album “Sexan” som släpps nu i november.

– De va på tiden dom hämta en guldgrabb till galan! P3 Guld är en fantastisk gala och det ska bli roligt att uppträda, säger Ozzy.

På P3 Guld 2020 kommer Ozzy att göra ett uppträdande tillsammans med Timbuktu.

"Stort att få backa upp Ozzy"

Timbuktu är en av Sveriges största hiphop-artister genom tiderna med ett tiotal album i ryggen, varav flera sålt guld och platina. Han har dessutom vunnit hela fem P3 Guld och åtta Grammis och ligger bakom stora hits som "Alla vill till himmelen men ingen vill dö", "Resten av ditt liv","Dödsdansen” och "Det löser sig”.

De senaste åren har Jason Diakité bland annat turnerat med föreställningen "En droppe midnatt" och släppt bok och skiva med samma titel. Just nu är han aktuell med flera singlar och medverkan i “Så mycket bättre – andra sommaren" på TV4.

–Det känns stort att få backa upp Ozzy på P3 Guld. Det är så dags för Malmö att åter inta sin plats på hiphopkartan, säger Timbuktu.


Klart sedan tidigare är att Miriam Bryant, Einár, Victor Leksell och Dree Low uppträder på P3 Guld och att galan, som är den 18:e i ordningen, leds av P3-profilen och komikern Kodjo Akolor.

Direktsänds i P3, SVT2 och SVT Play

P3 Guld 2020 äger rum i Partille arena lördag 18 januari och direktsänds i P3, SVT2, SVT Play och på Sveriges Radio Play. Vilka som nomineras i priskategorierna och vilka fler artister som uppträder på galan offentliggörs under november.