Anhållen släppt – misstankarna kvarstår

0:25 min

Den man som anhölls tidigare i dag, i samband med utredningen kring den försvunna 17-åringen i Uddevalla, har nu släppts. Han är fortfarande misstänkt för skyddande av brottsling, grovt brott.

Enligt polisen ska den anhållne funnits i den mordmisstänkt mannens närhet. Hans försvarsadvokat, Tommy Nilsson, säger till TT att mannen förnekar brott.

Vid 20.30-tiden meddelade åklagaren att mannen släppts.

– Efter ett utförligare förhör med den misstänkte har jag beslutat att försätta mannen på fri fot. Misstanken om brott kvarstår, men misstanken motiverar inte längre ett frihetsberövande, säger åklagaren Caroline Fransson i ett pressmeddelande.

Även den man i 20-årsåldern som sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord, har hörts igen under kvällen, enligt hans försvarare Beatrice Rämsell.

Under dagen har en stor sökinsats från polisen och upp mot 800 frivilliga sökt efter den försvunna 17-åriga flickan i Uddevalla-området, men hon har ännu inte påträffats.

Flera av sökinsatserna fortsätter till 22-tiden och kommer att återupptas i samma omfattning på måndagen, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till P4 Väst.