Tema: Ensamhet

Bröt ensamheten med sociala medier: Blev som en familj

3:21 min

När Angelica Svensson var längst nere på botten fick hon hjälp av helt okända människor på sociala medier.

Angelica Svensson bor själv i ett litet rött hus i Silpinge tillsammans med två katter. I dag känns ensamheten överkomlig, men det har den inte alltid gjort.

– När tre av mina nära anhöriga gick bort på väldigt kort tid blev allt svart. Jag gick in i en djup depression och började till och med skada mig själv, berättar hon.

Och det var i den vevan, när den hon brukade anförtro sig till, sin morbror, inte längre fanns där, som ensamheten blev så väldigt påtaglig. Att komma hem till ett tomt hus var inte alls bra för hennes mående.

– Det var då jag började komma i kontakt med folk på nätet. I olika grupper. Jag kände att jag kunde prata med dem, att de hade liknande erfarenheter. Och det var så skönt, säger Angelica.

Så fast hon aldrig träffat någon av dem i verkliga livet, så känner Angelica att hon har massor av vänner nu. De har kontakt via grupper på Facebook, instagram, i livefilmer och  chattar.

– De är som en familj. Om jag inte hade haft sociala medier så hade jag fortfarande varit längst ner i det där mörka, säger hon.