Sverige vann två guldmedaljer i EM i curling

2:38 min

Sverige vann två guld i Europamästerskapet i curling. Både herrarnas och damernas lag vann.

Curling är en sport som man spelar på is. Man tävlar i lag med fyra personer. Man ska skjuta in en sten i en måltavla som är målad på isen. En spelare skjuter iväg stenen mot måltavlan. Två andra spelare sopar på isen framför, för att styra stenen över isen. Och en spelare står vid måltavlan för att leda de andra spelarna. Spelarna åker inte skridskor på isen, utan de har skor med speciella sulor.

Europamästerskapet, EM, spelades i Helsingborg i Sverige. Och Sverige vann två guldmedaljer. Både herrlandslaget och damlandslaget vann guld.

Damernas final var spännande. Sverige och Skottland spelade helt jämt. Men till slut vann Sverige, med ett poäng. Sverige vann med 5-4 mot Skottland.

Sveriges herrar har varit väldigt bra i hela EM. De har vunnit alla elva matcher. Så deras final mot Schweiz var inte lika spännade. De vann finalen lätt, med 9-3.

Niklas Edin är ledare för Sveriges lag. Han säger att det här var en lagets bästa tävlingar någonsin. De var så mycket bättre än de andra lagen. Det har nog aldrig hänt tidigare i en stor turnering, säger han till Radiosporten.

- Inte en enda jämn match, på elva matcher, på ett EM. Det är verkligen, verkligen stort. Så det här får vi nog ranka som en av våra största segrar någonsin. Jag tror inte vi hade kunnat göra någonting annorlunda på hela veckan. Det är helt overkligt bra, säger Niklas Edin.