Ekot på plats i Albanien

”Dödstalen väntas växa”

2:22 min

Gårdagens jordbävning i Albanien krävde mer än 20 människors liv. Ekots utsända Maria Persson-Löfgren är på plats i huvudstaden Tirana.

– Det man vet är att dödstalen väntas växa här, och att det fortfarande finns människor som sitter fast under raserade hus i de två värst drabbade städerna, Durrës och en mindre by ungefär tre mil utanför huvudstaden Tirana, säger Maria Persson-Löfgren.

– Det finns också oro att det ska komma efterskalv, och därför har man sagt till människor i de här berörda områdena att de ska hålla sig utomhus.

Räddningsarbetet fortsätter i Albanien efter jordbävningen i går morse. 21 människor har hittills hittats döda. Samtidigt finns risken kvar för fler efterskalv. Det viktigaste nu inför natten är att hitta husrum till människor som inte kan eller vågar bo kvar i sina hus.

– Även inatt försökte man nå de här som ska finnas under rasmassorna, det är kanske ett 20-tal personer som saknas men det är lite oklart eftersom uppgifterna varierar, berättar Maria Persson-Löfgren.