Zlatan köper en fjärdedel av Hammarby

1:32 min

Hammarbykopplingen var sann. Zlatan Ibrahimovic blir delägare i allsvenska Hammarby, säger han till Sportbladet.

I en intervju med Sportbladet säger Zlatan Ibrahimovic att han köper 50 procent av AEG Swedens aktier i Hammarby och äger därmed omkring en fjärdedel av Hammarby.

– Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, säger han i intervjun.

Det amerikanska underhållningsföretaget Anschutz Entertainment Group, AEG, äger Los Angeles Galaxy och 47 procent av aktierna i Hammarby Fotboll AB.

Nu köper Ibrahimovic hälften av de aktierna.

Ibrahimovic vill att Hammarby ska ha den bästa ungdomsakademin i Sverige och fostra de bästa talangerna med hjälp av hans resurser och nätverk.

"Att få in en person som Zlatan Ibrahimovic i klubben, med den passionen och vinnarmentaliteten han står för, känns helt rätt", säger Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull i ett pressmeddelande.

Relationen till moderklubben MFF hade ingen inverkan på Zlatans beslut att investera i Hammarby, säger han till Sportbladet:

– När det handlar om MFF så snackar vi om fotbollsspelaren Zlatan. Jag tror att de i Malmö respekterar det här. Men det här har inget med mig som fotbollsspelare att göra. Jag tror att de i Malmö är glada för min skull.