Jagade renflock längs vägen med lastbil

1:27 min
  • I hög hastighet jagar lastbilschauffören en flyende renflock längs landsvägen.

    Se videoklippet i artikeln!

  • Videoklippet postades på en öppen gruppsida för lastbilschaufförer under onsdag förmiddag. På bara en timme hade över 200 personer kommenterat, de flesta i anklagande ordalag mot chauffören.
  • "Man plågar fan inte djur så och tror man är cool för det", står det i en av kommentarerna.
  • "Det är rena vansinnet, man gör inte så här, det är rent djurplågeri", säger Fia Kaddik från partiet Guovssonásti som har rennäringen som en av huvudfrågorna.
  • Chauffören vill inte ställa upp för en intervju, men i ett skriftligt svar till Sameradion & SVT Sápmi säger han att han inte ser det som djurplågeri: "Nej, absolut inte!"
  • Efter Sameradion & SVT Sápmis publicering av denna nyhet har videon plockats bort från sidan där den postades på facebook. Chauffören har även skrivit i ett sms: "Det kan hända att jag fel bedömde situationen. Och jag ber om ursäkt för det." 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio