Arbetsgivaren tar avstånd från det inträffade

2:11 min
  • En chaufför jagade efter en renhjord med lastbil och lade ut en film av händelsen på sociala medier. Arbetsgivaren har nåtts av det inträffade och tar kraftigt avstånd från det som hänt.
  • På onsdag förmiddag lade en yrkeschaufför ut en film på en sociala medier-grupp med drygt 30 000 medlemmar, där han körde efter en flock med renar i hög fart. Filmen genererade snabbt hundratals kommentarer och togs sedan bort efter drygt två timmar. Arbetsgivaren berättar att de ser allvarligt på det som hänt.
  • - Det är ju så dumt vi tar ju å det bestämdaste avstånd från hela grejen. Det är helt förkastligt, det finns ingen anledning att göra på det här viset. Det finns inget att säga till hans försvar i det här ärendet, säger arbetsgivaren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio